Achtergrond

In 2009 ben ik afgestudeerd als diëtiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Om me te specialiseren als sportdiëtiste heb ik de Post-HBO opleiding Sportdiëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd. Daarnaast heb ik de Post-HBO opleiding Eetstoornissen succesvol afgerond.

Tijdens mijn opleiding heb ik parttime bij een fitnessclub gewerkt, hier begeleidde ik mensen bij het afvallen en het sporten. Na mijn studie ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij een zelfstandige praktijk. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van sporters en mensen met o.a. overgewicht, hoge bloeddruk, hypercholesterolemie, darmklachten en eetproblemen.

Sinds 2013 ben ik de eigenaar van Uw Sportdiëtist. In de afgelopen jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in verandering van leefstijl. Dat heeft mij doen besluiten om me meer als diëtist te profileren en ben ik gestart binnen een gezondheidscentrum.

Als (sport)diëtiste stel ik een persoonlijk advies op. Bij mij staat de wens van de cliënt voorop. Samen gaan we kijken naar verbeterpunten in de voeding en tegelijkertijd probeer ik zo dicht mogelijk bij de cliënt zelf te blijven. Ik wil mensen leren wat een gezonde leefwijze is en zorgen dat de veranderingen niet gezien worden als een dieet, maar een verandering in leefpatroon.

De interesse in voeding is ontstaan in de periode dat ik zelf intensief sportte. Ik heb jarenlang aan vechtsporten gedaan, eerst karate, later kickboksen en freefight. Daarnaast doe ik aan (sport)klimmen en ging ik regelmatig naar Frankrijk om te boulderen of te klimmen. Verder doe ik aan hardlopen en wandel ik veel met mijn hond Mango.